Onze praktijk

De ergotherapeuten van VIA ergotherapie zijn breed opgeleid, wat maakt dat uiteenlopende hulpvragen behandeld kunnen worden. Iedere therapeut werkt nauw samen met haar netwerk van verwijzers en andere professionals in de zorg. Verdeeld over de verschillende therapeuten heeft VIA ergotherapie de volgende specialisaties in ziektebeelden, hulpvragen en behandelmethoden in huis:
 •  Acceptance Commitment Therapy (ACT)
 • Auditieve beperking
 • Behandeling bij verstoorde prikkelverwerking (ASSIT)
 • Belasting belastbaarheid
 • COPD
 • Dementie (EDOMAH)
 • Ergotherapie tijdens en na kanker
 • MS
 • Niet aangeboren hersenletsel
 • Post COVID
 • Psychische problematiek
 • Valpreventie
 • Visuele problematiek
Via Ergotherapie - Judith

Judith Hamers

De afgelopen jaren heb ik brede werkervaring opgedaan binnen het verpleeghuis en in de eerste lijn. De uitdaging van mijn vak zit hem in het feit dat ik mensen ondersteun om zo zelfstandig mogelijk en optimaal te leven. Kijken naar de mogelijkheden in plaats van de beperkingen maakt ergotherapie een bijzonder beroep. Steeds kijkend naar de persoon als uniek mens en wat voor die persoon belangrijk is, is voor mij het uitgangspunt.
Na bijna 8 jaar gewerkt te hebben binnen mijn eigen praktijk 'Ergotherapie Hamers' bundelen Nina en ik als praktijkhouders vanaf 1 januari 2023 onze krachten onder de naam via ergotherapie.


AGB: 88001915
Kwaliteitsregister Paramedici: 19911194390

Via Ergotherapie - Nina

Nina van Haperen

Sinds 2008 ben ik actief als ergotherapeut. Vanaf mijn afstuderen heb ik in een revalidatie-instelling gewerkt, waarna ik in 2017 gestart ben met mijn eigen praktijk: 'Ergotherapie van Haperen'. Hier heb ik een brede werkervaring opgedaan. Op deze manier kan ik mensen met zeer uiteenlopende uitdagingen in de thuissituatie gericht advies geven. Het geeft me veel voldoening wanneer mijn cliënt -met zijn/ haar unieke levensverhaal- na een behandeltraject weer meer kwaliteit van leven ervaart.
Sinds 1 januari 2023 ben ik samen met Judith praktijkhouder van via ergotherapie.
AGB: 88101611
Kwaliteitsregister Paramedici: 89910278690

Via Ergotherapie - Steffie

Steffie Zeegers

Sinds 2015 ben ik actief als ergotherapeut. Nadat ik voor een organisatie in de ouderenzorg en een ziekenhuis heb gewerkt, werk ik nu met veel plezier in de eerste lijn. In mijn werk vind ik het belangrijk om samen met de cliënt op zoek te gaan naar een passende oplossing binnen de mogelijkheden van het handelen. Door middel van een gedragsverandering kunnen we er samen voor zorgen dat de zelfregie vergroot wordt.


AGB: 88100610
Kwaliteitsregister Paramedici: 29913155690

Via Ergotherapie - Corine

Corine van Dal

In 2007 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut en heb sindsdien vooral gewerkt met doven, slechthorenden en mensen met tinnitus. Daarnaast heb ik ook een aantal jaren in de GGZ gewerkt. Ik kom dus uit de specialistische hoek. Afgelopen jaren heb ik me gefocust op het toepassen van energiemanagement. Denken wat kan is wat ik graag doe, elke dag weer. Zelf weer regie en balans krijgen in het dagelijks leven. Daar zet ik me graag voor in.

AGB: 88103022
Kwaliteitsregister Paramedici: 29912551890

Via Ergotherapie - Liesa

Liesa Both

Sinds 2023 ben ik als ergotherapeut werkzaam voor de praktijk. Lange tijd ben ik opzoek geweest naar welk beroep in de zorg het beste bij mij past. Ik heb mijn antwoord gevonden bij ergotherapie. Eén van de mooiste dingen vind ik dat we samen kijken naar de beste passende oplossing. De eerste lijn is ontzettend breed, waarin veel mogelijk is. Om geholpen te worden, moet je eerst gehoord worden. Ieder persoon is uniek en verdient een uniek plan. Om iedere cliënt te leren kennen en samen op onderzoek uit te gaan, maakt dat ik met plezier werk.AGB: 88103022
Kwaliteitsregister Paramedici: 29912551890

VIA Ergortherapie Lieke

Lieke van Genuchten

In 1997 ben ik als ergotherapeut begonnen in een revalidatiecentrum. Daar heb ik ervaring op gedaan met poliklinische revalidatie voor volwassenen en gewerkt met jongeren van het voortgezet speciaal onderwijs. Daarna heb ik me binnen ziekenhuizen gespecialiseerd in arbeid en gezondheid en later ook in ziekteverzuim en re-integratie. In 2023 heb ik mijn oude vak als ergotherapeut weer opgepakt en werk nu met veel plezier bij VIA ergotherapie. Mij spreekt aan dat we cliënten zoveel mogelijk in de thuissituatie begeleiden bij het vergroten van de eigen regie. Samen met de cliënt zoeken naar passende mogelijkheden in de eigen woonomgeving is een krachtige combinatie.

AGB: 88103544
Kwaliteitsgerister Paramedici: 99901660390

VIA Ergortherapie Lieke

Lynn van Gils

Sinds 2024 ben ik werkzaam als administratief medewerker bij VIA- ergotherapie. Wanneer u een vraag hebt, of een afspraak wil inplannen, sta ik u van maandag tot en met donderdag graag te woord.

Vragen? Neem contact met ons op.

Klachten en complimenten

Cliënten die tevreden zijn over onze zorgverlening vinden wij belangrijk. Het kan voorkomen dat dit niet het geval is, dit betreuren wij. In dit geval vragen wij u dit uit te spreken naar uw ergotherapeut of een van de praktijkhouders: vaak is het mogelijk tot een passende oplossing te komen. Wij zullen uw kritiek altijd meenemen om de door ons geleverde zorg te verbeteren.

Mocht u het niet prettig vinden uw kritiek te bespreken met uw ergotherapeut of praktijkhouder of u komt er niet uit met een van hen, dan verwijzen we u naar www.klachtenloketparamedici.nl voor de klachtenprocedure.

Uiteraard horen we het ook graag als u tevreden bent over uw ergotherapeut, dit kan rechtstreeks of via de mail.